b12 en ouderen


logo.jpg (17401 bytes)

Google

 

B12 en ouderen


Beter bij met B12
Ouderen functioneren beter als ze voldoende vitamine B12 in hun bloed
hebben. Een neusspray zou uitkomst kunnen bieden, maar de  farmaceutische
industrie wil er niet aan.

Lees verder

Beste Ron,

Ik heb je artikel gelezen op de site, erg duidelijk. Ikzelf heb atrofische gastritis dat in 2005 door een internist is ondekt door bloedafname een maagonderzoek etc. Ik blijf last houden van oprispingen. 1 Maand geleden een darmonderzoek gehad werden geen
afwijkingen gevonden, maar zoals er op de site staat je houd maag en darmproblemen, zoals in mijn geval.

In 2005 zijn ze begonnen met een boost van 10 injecties daarna 1 x per 2 maanden, daarna begonnen de klachten weer en zijn toen 1 keer in de 6 weken gaan injecteren. Heel 2006 ging fantastisch begin 2007 kreeg ik weer erge last van mijn maag en kreeg ik maagzuurremmers voorgeschreven n.l. Nexium op laatst moest ik er maar drie per dag slikken mijn klachten werden steeds erger en maar maagzuurremmers slikken, terwijl op het scherm van de huisarts te lezen is dat ik een B12 tekort heb, dus een lang verhaal kort te maken ik had totaal geen maagsappen meer om mijn voedsel te laten verteren, en bovendien ik ging naar de dokter voor de klachten welke ik ook had in 2005.

Ik ben 4 keer bij de eerste hulp post terecht gekomen en aan de monitor gelegen voor hartproblemen, uiteindelijk bij de neuroloog terecht gekomen en hij zei voordat alle
onderzoeken verricht waren ik denk dat u b12 tekort heeft en niet voldoende wordt geinjecteerd. Ik kreeg voor 3 maanden elke week een injectie en foliumzuur. Het gaat nu goed en pas mijn gezonde eetgewoontes aan, maar ik wil er wel aan toevoegen dat B12 pillen niet helpen als B12 uit voedsel niet door de maag wordt opgenomen.

Mvg.
Patty Walther (71 jaar)

Ron: even nog een opmerking mbt die laatste regel, B12 in zuigtabletten
onder de tong worden wel opgenomen. Injecties zijn echter een snellere
manier om je B12 op peil te krijgen.


Onderzoek Universiteit van Georgia toont tekorten aan bij ouderen

Een recente studie van de Universiteit van Georgia toont opnieuw aan dat ondanks verrijkte voeding veel ouderen tekorten hebben van vitamine D, calcium en B12, deze stoffen zijn cruciaal voor de botten, bloed en het zenuwgestel. Het probleem met B12 is de absorptie, boven de 50 wordt deze vitamine minder goed opgenomen en moet men dus waken voor een tekort.

Lees verder


Heb je aanvullende informatie of een persoonlijke ervaringen email mij dan even.

Ron


 

 

Subpagina's
 

  

free hit counters


View My Stats